Hyppää pääsisältöön
Vegocracyreport

THE VEGOCRACY RAPORTTI '23

Aika ilmastonmuutoksen katastrofaalisten vaikutusten välttämiseksi on loppumassa. YK:n Pariisin ilmastosopimus kehottaa globaalia yhteisöä tekemään kaikkensa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kaikissa maissa ja kaikilla aloilla. On yleisesti tiedossa, että syömämme ruoka tuottaa 30 % maailman hiilidioksidipäästöistä, ja siihen on saatava muutos, jotta maapallolla voi olla tulevaisuus.

Siksi vuoden 2023 Vegocracy-raportissa halusimme kysyä: mitä me oikeastaan tiedämme vihreästä ruokavaliosta? Miksi emme syö vastuullisemmin? Johtuuko se elinkustannusten noususta? Entä miten voisimme raivata esteet vastuullisen syömisen tieltä? Jokainen ihminen voi vaikuttaa huomattavasti omaan hiilijalanjälkeensä, mutta tarvittava ruokajärjestelmän muutos vaatii laajempaa muutosta poliittis-taloudellisessa ajattelussa.

Siksi vuoden 2023 iso kysymys on: kuinka voisimme sulkea vastuullisuuskuilun? Vastuullisuuskuilu eli green gap tarkoittaa sitä, että ihmiset ovat tietoisia sekä ravitsemuksellisesti että ympäristön kannalta kestävämmän ruokavalion tarpeellisuudesta ja haluavat noudattaa sitä, mutta eivät kuitenkaan käytännössä tee niin.

Toivommekin, että tämän vuoden Vegocracy-raportti inspiroisi koko elintarviketeollisuutta näyttämään ihmisille, mitä voimme tehdä ruokajärjestelmän muutoksen edistämiseksi ja miksi se on tärkeää. Vastuullisuuskuilu ihmisten tietojen ja tekojen välillä on ylitettävä kaikkialla maailmassa, koska pian on jo liian myöhäistä. Vielä ei kuitenkaan ole.

Lue raportti täältä:

THE VEGOCRACY RAPORTTI '22

Viime vuonna saimme tietoomme, että ruokavaliomme ja tuntemuksiemme välillä voi olla yhteys. Siksi ryhdyimme tutkimaan minkälainen vaikutus ruokavaliollamme on terveyteemme ja elämän laatuumme. Tutkimuksessamme kävi ilmi, ettei kaikilla ole mahdollisuutta syödä terveellisesti. Moni ihminen ei syö tuoretta hedelmää tai vihanneksia säännöllisesti, osa inspiraation puutteesta, osa koska heillä ei ole varaa siihen.

Picadeli suorittaa tehtävää terveen ruoan demokratisoinniksi: jotta terveellinen ruoka olisi helpommin saatavissa, edullisempaa ja miellyttävämpää - koska terveellisen ruoan ei pitäisi olla etuoikeus, vaan ihmisoikeus.

Lue raportti täältä: