CLIMATE FOOD PRINT
Syömämme ruoka muodostaa 30% maailman hiilidioksidipäästöistä1). Se. Ei. Ole. OK.
Viivästely ei ole vaihtoehto - toimittava on nyt. Enemmistö ihmisistä haluaisi toimia, mutta emme tiedä miten.
Kuulostaako Pariisin ilmastosopimus tutulta? Sen tavoitteena on vahvistaa globaaleja vastatoimia ilmaston muutoksen uhan päihittämiseksi rajoittamalla Maan keskilämpötilan nousemisen 1,5 Celsius-asteeseen. Yksi avainkeinoista tavoitteen saavuttamiseen on madaltaa jokaisen syömämme aterian hiilijalanjälkeä 0,5 kg CO2e.
Tavoitteemme on saavuttaa alle 0,5 kg CO2e per keskivertoateria vuoteen 2030 mennessä - vaadittu taso, jotta ihmiskunta voi kääntää ilmaston lämpenemisen2). Uusi Climate Foodprint™-merkintä on tönäisyliike oikeaan suuntaan, joka auttaa sinua (ja meitä!) tekemään tietoisia päätöksiä ja vihreämpiä valintoja. Yhdessä terveysmerkintä Nutri-Scoren kanssa toivomme, että näillä lisäämillä merkinnöillämme voimme viedä oman kortemme kekoon terveemmän elämän tavoittelussa - sekä sinulle yksilönä että planeetalle jonka me kaikki jaamme.
1) IPCC, 2019
2) EAT Lancet, 2019